On pravi, ona pravi. Anže in Ines Kopitar.

On pravi, ona pravi. Anže in Ines Kopitar.

17. 10. 2018
|

Dva značaja, en zapeljiv pogled na enega najlepših avtomobilov, ki ga je s svojo oblikovalsko ekipo oblikoval Robert Lešnik – kabriolet Mercedes-Benz razreda E.

Le 20 sekund je bilo potrebnih, da nas je zapeljal.

Tako hitro se namreč odpre njegova zložljiva platnena streha in tako hitro se sprožijo naši čutni dražljaji. In s svojim elegantnim videzom in športnim značajem je ≫zapeljal≪ tudi njega in njo – našega najboljšega hokejskega igralca Anžeta Kopitarja in njegovo izbranko Ines.

Oblaki so se nežno podili po nebu in končno pustili tudi sončnim žarkom, da se pridružijo igri svetlobe in barv, ko sta prišla. Elegantna in uglajena, sproščena in nasmejana, odprta – prav takšna, kot je bil tokrat naš izbranec, kabriolet razreda E. Anže in Ines Kopitar s svojima otrokoma, Nežo in Jakobom, ki jim družbo dela tudi njihov kuža Gustl, poleti družinsko življenje na drugi strani Atlantika zamenjata za nekajmesečni oddih v Sloveniji. To je čas, ki ga želita kar se da kakovostno preživeti s svojimi najbližjimi, in čas za počitek ter priprave na novo sezono. Anže že dvanajsto leto v najmočnejši severnoameriški hokejski ligi na svetu, NHL, dokazuje, da je najboljši slovenski hokejist vseh časov, kar pričajo številne nagrade in priznanja. S svojo ekipo LA Kings je tako že dvakrat osvojil prestižni Stanleyjev pokal, doletela ga je še posebna čast, ko je dve leti nazaj postal že štirinajsti kapetan v zgodovini moštva.

on-pravi-ona-pravi-kopitar-2-Mercedes-Benz-News-2730x1536


Ne gre spregledati, da kot ambasador s svojim predanim delom, vrhunskimi rezultati in izjemnim značajem uspešno sledi vrednotam znamke Mercedes-Benz. Anže v prostem času, ki ga je zelo malo, hokejsko palico rad zamenja za golfsko, zelo rada pa se mu pridruži tudi Ines. Oba sta člana igrišča za golf Royal Bled, kjer najdeta popolno sprostitev v objemu veličastnih gora in zelene doline slovenskih Alp. Blejsko igrišče za golf, ki je najstarejše in največje igrišče za golf v Sloveniji, bo tudi letos konec avgusta gostilo dobrodelni golf turnir Anžeta Kopitarja. Nič nenavadnega ni bilo, da smo kot izhodiščno točko za začetek sproščujoče in uglajene vožnje s kabrioletom razreda E izbrali ravno blejsko zelenico.

Športno, čutno in ekspresivno

Anže in Ines sta blagovni znamki Mercedes-Benz zvesta že vrsto let. Tudi v Ameriki je tako njegovo kot tudi družinsko vozilo Mercedes-Benz. On vozi model S63 AMG v svoji najljubši mat sivi barvi, ona prisega na legendarni terenec razreda G, model 550 v beli barvi. Pravita, da ju poleg oblike in dizajna najnovejših modelov, varnosti in udobja prepriča tudi sama storitev, ki izhaja iz Mercedesovega slogana ≫The best or nothing≪ (op. p. ≫Najboljše ali nič.≪). Kabriolet razreda E je odličen primer nove oblikovne filozofije znamke Mercedes-Benz. Zaradi jasnih in izrazitih linij v kombinaciji s športnimi poudarki je, kot vsi predstavniki razreda E, tudi kabriolet prava stilska ikona. Uteleša sodoben slog in eleganten športni videz – ravno takšen, kot ga imata skupaj Anže in Ines. Ona se znajde v kaotični mestni vožnji, on uživa v potovanjih, ko z umirjeno vožnjo lahko svojo Ines in ostale družinske člane najraje odpelje na obalo, na morje. Čeprav sama veliko več časa preživi v avtomobilu, ko so skupaj, rada nadzor nad vožnjo prepusti Anžetu. Obema veliko pomenijo družina, dom in povezanost. Rada poudarita, da je, ko se usedeta v avtomobil, občutek varnosti, udobnosti in funkcionalnosti na prvem mestu, a z velikim občutkom za estetiko hitro opazita stilsko dovršenost kabrioleta E. Čeprav je kabriolet, ima novi E štiri enakovredne sedeže z veliko prostora z neprimerljivim udobjem.

on-pravi-ona-pravi-kopitar-3-Mercedes-Benz-News-2730x1536
Lita platišča, diamantna mreža in spuščeno podvozje še poudarjajo njegov atletski videz. Integralni sedeži kabrioleta v imitaciji usnja, večfunkcijski volan in ambientalna razsvetljava dajejo notranjosti športnoluksuzen poudarek. Za popoln užitek in visoko varnost ter navdušujoče doživetje vožnje v vsakem letnem času, v vseh vremenskih razmerah poskrbi tudi stalen vsekolesni pogon 4MATIC. Opcijsko je v kombinaciji z voznimi programi mogoč še sistem zračnega vzmetenja s tremi prekati Air Body Control s prilagodljivim blaženjem za mehko osnovno vzmetenje in izjemno vozno stabilnostjo. To je mogoče po želji prilagoditi bolj športnemu ali udobnejšemu načinu vožnje. Za vsakogar nekaj.

Vožnja z odprto streho

Popolnoma samodejna platnena akustična streha se lepo drži nazaj in zagotavlja edinstveno zvočno in zračno udobje na najvišji ravni. Odpremo in zapremo jo lahko pri hitrosti do 50 kilometrov na uro. Vizualno je brezšivno integrirana v kupejevsko silhueto. Najnovejši kabriolet razreda E z njo ni le najbolj čuten, temveč tudi najtišji v svojem razredu, saj vse leto zagotavlja pravi akustični užitek. Dopolnjujeta ga izbiri opreme Aircap in Airscarf, ki pri odprti strehi kljubujeta vetru in vremenu ter omogočata užitek v vožnji z odprto streho tudi pri nizkih temperaturah – za večno poletje torej. Skozi odprtine za zrak v vzglavnikih priteka prijetno segret zrak in se kot neviden šal ovija okoli voznikovega in sovoznikovega vratu in zatilja. Želeno temperaturo je mogoče nastaviti v treh stopnjah. Tudi ko streho zapremo, silhueti avtomobila njena večno elegantna linija daje še več lahkotnosti in čutnosti. Doživetje vožnje zaokrožuje popolnoma samodejna pregrada preostalega prtljažnega prostora.

on-pravi-ona-pravi-kopitar-5-Mercedes-Benz-News-2730x1536

Tehnološko eden najnaprednejših kabrioletov

Ines kot mlada mamica s številnimi obveznostmi veliko časa preživi v avtomobilu. Pa ne zato, da bi premagovala dolge ameriške razdalje – ustavijo jo predvsem mestni zamaški. Čeprav je temperamentna, se je na gnečo že navadila. Ko takole vse obstoji, v ospredje vstopi njen čas, ki ga najraje preživi z glasbo. Ko smo se vzdolž blejske promenade s spuščeno streho vozili proti končni destinaciji, Vili Bled, kljub spuščeni strehi hitro opazi izredno akustičnost in izjemno doživetje pri predvajanju najljubših glasbenih izvajalcev. Navdihujoča notranjost s športnimi sedeži, velik medijski zaslon na sredinski konzoli in skrbno izdelani oblikovalski detajli, kot so edinstvene prezračevalne šobe s turbinskim videzom, ki krasijo notranjost in jemljejo dih, niso pustile ravnodušnega niti Anžeta.

on-pravi-ona-pravi-kopitar-7-Mercedes-Benz-News-2730x1536
Številne pomembne funkcije na različnih notranjih zaslonih je mogoče upravljati hitro in preprosto z upravljalnimi gumbi na dotik na volanu, glasovnim upravljanjem ali poljem, občutljivim na dotik, na sredinski konzoli, ki prepozna tudi pisavo. Z inteligentnimi sistemi pa je poskrbljeno tudi za varnost.

on-pravi-ona-pravi-kopitar-6-Mercedes-Benz-News-2730x1536
Oba sicer očarana nad naprednimi tehnologijami, ki jih ponujajo avtomobili Mercedes-Benz, priznavata, da jim včasih namenjata premalo pozornosti. Pa vendarle, za to bo še čas … Kot namreč sama pravita – Mercedes-Benz, ko ga enkrat voziš, ne bi zamenjal za nobeno znamko avtomobila več. Kot vsi Mercedesi tudi kabriolet razreda E s svojo podobo ne želi le ugajati, temveč tudi očarati. Lahko je hiter, zelo hiter, a še vedno uglajen in varen, predvsem pa je vožnja z njim prijetna, kot je bilo prijetno v izbrani družbi nekoliko resnega Anžeta in vedno nasmejane Ines.