Nova edicija MBFWLJ v prestolnico prihaja 24. novembra

Nova edicija MBFWLJ v prestolnico prihaja 24. novembra

6. 11. 2018
|

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana z ambicijo učinkovitejšega modnega pospeševalnika prilagaja koncept tedna mode

 

Ljubljana, 23. oktober – 24. in 25. novembra v slovensko prestolnico prihaja nova generacija tedna mode Mercedes-Benz. Modna platforma bo po novem omogočala predstavitev ožjemu seznamu ustvarjalcev, modnim oblikovalcem pa nudila večjo podporo pri razvoju modnih blagovnih znamk. Sedma edicija bo posvečena moškim. Modni oblikovalci iz Slovenije in regije bodo predstavili kolekcije klasične in avantgardne moške mode. Ogled modnih revij bo tokrat na voljo zgolj izbranemu seznamu gostov. Spremljajte #MBFWLJ na družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

 

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana, ki je del mednarodne verige tednov mode MBFW, že več kot dve desetletji po vsem svetu k obisku privablja najbolj ugledna imena modne srenje. Z vpetostjo v modne tokove deluje povezovalno in domačim ustvarjalcem odpira priložnosti za predstavitev domačim in tujim kupcem. Sedma edicija bo znanilka nove generacije Mercedes-Benzovih tednov mode, ki bodo omogočali podporo sodelujočim modnim oblikovalcem tudi izven domicila modnih revij in predstavitve kolekcij na tednu mode.

 

Od sedme edicije dalje MBFWLJ kot start up modni pospeševalnik

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana poskuša zasledovati visoke mednarodne standarde kakovosti, njegovo poslanstvo pa od začetka ostaja odpiranje vrat oblikovalcem na domači in mednarodni modni parket. »Slednje zagotavljamo z vpetostjo v mednarodno verigo tednov mode Mercedes-Benz, kar nam omogoča boljši dostop do tujih medijev in povezave z večjimi kupci iz tujine. Verjamem, da je MBFWLJ v Sloveniji izjemno pomembna platforma za razvoj modne industrije,« je povedala Metka Kejžar, direktorica marketinga pri Mercedes-Benzu. S ciljem zasnovati bolj učinkovit modni pospeševalnik so organizatorji prilagodili koncept tedna mode, ki sodelujočim modnim oblikovalcem nudi podporo strokovnjakov iz različnih področij tudi pred in po samem dogodku. »MBFWLJ razvijamo v smeri startup modnega pospeševalnika, ki oblikovalcem prinaša redno sodelovanje z izkušenimi komunikatorji, strokovnjaki za razvoj posla na domačem in tujih trgih, finančnimi svetovalci in nenazadnje tudi novimi kupci. Ugotavljamo namreč, da je najpogostejši razlog za neuspeh ravno predolgo časovno obdobje od ideje do prihoda izdelka na trg, ki ga s takšno projektno mrežo lahko bistveno skrajšamo,« je spremenjen koncept predstavila poslovna direktorica MBFWLJ in članice uprave v agenciji Pristop, Ula Spindler.

 

24. in 25. november bosta posvečena izključno moški modi

V sklopu spremenjenega programa sedme edicije tedna mode se bodo oblikovalci predstavili izključno s kolekcijami klasične in avantgardne moške mode. »Moški postajajo vse zahtevnejši kupci. Trg moških oblačil doma, predvsem pa v tuji, narašča. V regiji imamo modne oblikovalce, ki lahko s svojimi kolekcijami moške mode osvojijo del naraščajočega trga in vplivajo na prihodnost moške mode, « je o spremenjen programu povedal Sašo Radovič, programski direktor MBWLJ.

 

www.mbfashionweeklj.si