Mercedes-Benz Star Experience Road Show

Mercedes-Benz Star Experience Road Show

12. 10. 2017
|

Letošnji Mercedes-Benz Star Experience Road Show, že osmi po vrsti, je bil v znamenju revolucionarne tehnologije Intelligent Drive Mercedes-Benz.

Adrenalin, ekstremni preizkusi in prijetno druženje so pojmi, ki so zaznamovali letošnji že tradicionalni dogodek Mercedes-Benz Star Experience Road Show, ki vsako leto gostuje v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

V ospredju ekskluzivnega dogodka, kjer so glavno vlogo odigrali nova limuzina razreda S, vozila razreda E, široka paleta modelov AMG in družina Plug-in-hibridov, je bila tokrat predstavitev revolucionarne tehnologije inteligentnih varnostnih in asistenčnih sistemov. Aktivna varnost je namreč pri Mercedes-Benzu vedno na prvem mestu, zato so vozila bogato opremljena z vso najsodobnejšo varnostno opremo.

Udeleženci dogodka so med običajno cestno vožnjo spoznavali delovanje priključnih hibridov in povsem električnih vozil. Se preizkušali na spretnostnem poligonu v težavnih voznih situacijah, kot so zaznavanje ovir in samodejno zaviranje do ustavitve, izogibanje oviri in popolnoma samodejnem parkiranju vozila. Za adrenalinski zaključek pa okušali moč zmogljivih AMG modelov, med katerimi je izstopal razred E 63 AMG – z osemvaljnim motorjem in več kot 600 konjskimi močmi.