Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana

5. 11. 2015
|

Ustvarjalci MBFWLJ so pritegnili izjemno število ljubiteljev mode, razvajanja senzoričnih občutkov, produkcijskih presežkov in kreativnega razmišljanja. V štirih dneh modnih revij, predavanj, okroglih miz, družabnih dogodkov so se (s)pletle vezi med dizajnom, produkcijo in trženjem izbranih modnih ustvarjalcev.

Osrednje prizorišče dogajanja, Cankarjev dom, je ponudilo odlično priložnost za prikaz kolekcij pomlad / poletje 2016 v obliki multimedijske modne inštalacije ter klasičnih modnih revij. Poudarek umetniške note je nosila podelitev prestižne nagrade Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana, ki so jo pospremile projekcije treh izjemnih Fashionwood filmov. Mednarodni odtis prvega tedna mode prestižne nemške avtomobilske znamke je zaokrožil novinarski obisk modne urednice revije Schön! Magazine. Po navdušujoči krstni uprizoritvi praznika mode ustvarjalna ekipa napoveduje nadaljevanje zgodbe prihodnjo pomlad.

Mercedes-Benz Fashion Award

Štiričlanska strokovna žirija pod mentorstvom Nataše Peršuh, oblikovalke in izredne profesorice na Naravoslovnotehniški fakulteti, podelila modno nagrado Mercedes-Benz Fashion Award. Prva prejemnica nagrade, ki jo podeljujejo na vseh MBFW dogodkih je postala Sara Valenci. Strokovna žirija je podelila tudi dve priznanji žirije. To sta si prislužili Ana Jelinič in Maja Leskovšek.

Modne revije

Sreda // 28. oktober // XYZ Sportina Fashion Store, BTC
Živa modna slika z razstavo Mercedes-Benz avtomobilov

Četrtek // 29. oktober // Cankarjev dom
Multimedijska modna instalacija // // Marko Mitanovski
Modni oblikovalec Marko Mitanovski, Beograjčan, si je za svojo delovno platformo izbral London. Njegovo delo zaznamujejo teatralnost, natančna konstrukcija, skulpturalnost in precizna geometrija. Navdih išče v naravi, ptičih, okostjih reptilov, zgodovinskih kostumih in arhitekturi. Pri kolekciji, ki jo bo predstavil na MBFWLJ, poimenovano “Drugi obraz resničnosti”, je pričel eksperimentirati z lateksom. Ponazarja voljo do življenja, skozi proces katarze strahovi izginejo.

Petek // 30. oktober // Cankarjev dom
Modni performans // JSP
Kreativni duet sester Jelene in Svetlane Proković že dve desetletji uspešno ustvarja na področju mode, stiliranja in kostumografije, s svojim delom in izkušnjami pa se predstavljata kot prepoznavna znamka, ki je razpeta med Beogradom in Ljubljano. Predstavljene kolekcije imajo vselej umetniški pridih. Tokratno kolekcijo opredeljujejo besede: rez, ostrina, rob, kos, bela, črna in rdeča.

Sobota // 31. oktober // Cankarjev dom
Head to the Heart // Modne revije z uveljavljenimi modnimi ustvarjalci: Akultura, Anja Dragan, Petja Zorec, Madame Demode, Mêhle.