GLC kupe: športni kupe sreča »G«

GLC kupe: športni kupe sreča »G«

24. 3. 2016
|

Dinamično ekspresivna podoba koncepta GLC kupe je bila lansko leto v središču pozornosti na avtomobilskem salonu v Šanghaju. Le ta uteleša tipične stilske elemente kupeja z oblikovalskim jezikom nove generacije terenskih vozil Mercedes-Benz. Leto za tem je koncept postal realnost. Novi GLC kupe je tako podobo koncepta prenesel v serijski avtomobil. Združuje športnost in dinamičen karakter z, za znamko tipičnimi, varnostnimi in asistenčnimi sistemi. Skupaj s serijskimi športnim vzmetenjem, sistemom DYNAMIC SELECT, stalnim štirikolesnim pogonom 4MATIC in izjemnim 9 stopenjskim samodejnim manjalnikom 9G-TRONIC, povezuje nezgrešljivo udobje in agilnost.

Mercedes-Benz GLC Coupé, C253, 2016.

»Novi GLC kupe odziva kultno podobo kupejev Mercedes-Benz in simbolizira bipolarnost znamke – je »hot and cool«,« je ob predstavitvi dejal Gorden Wagner, vodja oblikovanja pri Daimler AG. Kombinacija uporabnosti SUV-ja se združuje z emocionalno podobo kupeja in simbolizira povezanost emocij in inteligence. Z dolžino 4,73, višino 1,60 in medosno razdaljo 2,87 metra, je GLC kupe izjemno dinamičnih razmerij. Je skoraj osem centimetrov daljši in štiri centimetre nižji od multi-talentiranega GLC, ki je izjemna prodajna uspešnica. GLC kupe ne skriva sorodstva z njim in razredom C. Vendar navdušuje s tipičnimi kupejevskimi karakteristikami – tipična kupejeva silhueta, padajoča strešna linija, mišičast zadek z značilnimi kupejevskimi zadnjimi lučmi. Nezgrešljivo Mercedes.

Mercedes-Benz GLC Coupé. Innenausstattung  Designo Platinweiss/Schwarz. Mercedes-Benz GLC Coupé, Interior. Platinum white/black

Oblikovalska filozofija notranjosti združuje sodobno multimedijsko povezljivost in izjemne materiale. Voznik v novem GLC kupe takoj občuti vrhunsko kakovost, ki je sodobna interpretacija modernega luksuza. Značilni stilski elementi, ki so navdih našli v bogati 130 letni zgodovini znamke, velik multimedijski zaslon in čiste linije ustvarjajo nezamenljiv občutek sedenja v modernem vozilu Mercedes-Benz.

Novi GLC kupe je serijsko opremljen s športnim vzmetenjem DYNAMIC SELECT in samodejnim menjalnikom 9G-TRONIC s petimi programi delovanja. Opcijsko je na voljo tudi DYNAMIC BODY CONTROL s prilagodljivim športnim vzmetenjem. Unikat v tem segmentu je zagotovo izbira zračnega vzmetenja AIR BODY CONTROL. Ta združuje izjemne vozne lastnosti, udobje in po želji tudi športno togost.

Mercedes-Benz GLC Coupé, C253, 2016.

GLC kupe se ponaša s superlativi na področju aerodinamike. Koeficient zračnega upora znaša le 0.31 in je prvak v svojem razredu. Izjemni rezultat je dosežen po zaslugi aerodinamične oblike in detajlov, kot so krilca pri sprednjih lučeh in optimiziranega podvozja.

Kupci bodo lahko izbirali med štirimi dizelskimi in petimi bencinskimi različicami, vključno s priključnim hibridom in zmogljivim modelom Mercedes-AMG. Vstopni model predstavlja GLC 220 d 4MATIC kupe s 125 KW (170 KM) moči. Na voljo je tudi zmogljivejši 250 d s 150 kW (204 KM). Vstop v svet bencinskih motorjev predstavlja model GLC 250 4MATIC kupe s 155 kW (211 KM). Zmogljivejši agregati bodo sledili ob koncu leta 2016. Z modelom GLC 350 e 4MATIC kupe Mercedes-Benz ponuja kombinacijo izjemno zmogljivega vozila z nizko porabo goriva in izpusti CO2. Končna hitrost znaša 235 km/h, skupna sistemska moč je kar 235 kW (320 KM) ob tem da avtomobil v ozračje izpusti le med 59 in 64 g CO2/km. Vrh ponudbe predstavlja Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC kupe. Zmogljiv V6 motor do 100 km/h potrebuje manj kot 5 sekund.