Daimler Truck strankam zagotavlja vodilne rešitve in storitve na področju transporta

Daimler Truck strankam zagotavlja vodilne rešitve in storitve na področju transporta

30. 12. 2021
|

Družba Daimler AG je do pred kratkim združevala področja osebnih, lahkih dostavnih vozil, tovornjakov in avtobusov znamke Mercedes-Benz. V letu 2021 pa sta se nadzorni svet in upravni odbor Daimlerja lotila temeljitega preoblikovanja podjetja. Področje tovornjakov in avtobusov je postalo samostojna poslovna enota z novim imenom Daimler Truck AG.

Generalni direktor Daimlerja Ola Källenius je strukturno spremembo pospremil z besedami: “To je zgodovinski trenutek za Daimler. Predstavlja začetek temeljitega preoblikovanja podjetja. Mercedes-Benz Cars & Vans in Daimler Trucks & Buses sta različni podjetji s specifičnimi skupinami kupcev, tehnološkimi usmeritvami in kapitalskimi zahtevami. Mercedes-Benz je najbolj cenjena globalna znamka luksuznih avtomobilov, ki ponuja najbolj zaželene avtomobile zahtevnim kupcem. Daimler Truck strankam zagotavlja vodilne rešitve in storitve na področju transporta. Obe podjetji delujeta v industrijah, ki se soočata z obsežnimi tehnološkimi in strukturnimi spremembami. V tem kontekstu verjamemo, da bosta poslovali najbolj učinkovito kot neodvisni entiteti, z močno neto likvidnostjo in brez omejitev konglomeratne strukture.”

Podjetje Autocommerce, d.o.o. na slovenskem trgu težkih tovornih vozil, specializiranih vozil in avtobusov zastopa blagovne znamke Mercedes-Benz, Setra, Omniplus in Unimog. Je del skupine Emil Frey, ki v Sloveniji združuje 7 podjetij, 12 avtomobilskih znamk in več kot 500 zaposlenih.