Avantura s štirikolesnim pogonom 4MATIC

Avantura s štirikolesnim pogonom 4MATIC

5. 2. 2018
|

Avtomobilski zvezdniki Mercedes-Benz ne spadajo le na mestne ulice, široke avtoceste in urejene poti. Odlično razumejo tudi svet onstran urbanih robnikov, ograjenih štiripasovnic, podeželskih cest in razgibanih terenov. Dinamika ulice, hitri umiki in spretno vijuganje po ozkih ulicah so s tehnologijo štirikolesnega pogona 4MATIC prava pustolovščina, četudi v pravih snežnih razmerah.

Sneženje na začetku letošnjega februarja je večino voznikov spravilo v slabo voljo, ravno nasprotno pa so se ga razveselili pri Mercedes-Benzu, pri katerem so pripravili prikaz sposobnosti štirikolesnega pogona 4MATIC. Blato, sneg in voda … Težje so bile razmere, lažje je bilo predstaviti, kaj vse omenjeni pogon omogoča, in dejansko je ta sposoben precej več, kot bi večini uglajenih vozil s prestižno notranjostjo lahko pripisali na prvi pogled. Mercedes je že v nekaj ostrih ovinkih pokazal, kaj pomeni njegova surova moč na štirikolesni pogon.

 

Udeleženci so tako lahko preizkusili njegovo vsestranskost in se prepričali, zakaj je štirikolesni pogon 4MATIC pojem vse zmogljivosti. Dvesto udeležencev se je ob pravih zimskih razmerah z velikim navdušenjem prepustilo dvourni razburljivi vozni pustolovščini. Med dinamično asfaltno preizkušnjo in atraktivno terensko vožnjo po poligonu in zunaj njega so lahko preizkusili nabor tehnično različnih štirikolesnih pogonov vozil Mercedes-Benz. Zagotovo je največ navdušenja požel legendarni terenec G 63 AMG, ki ga je poganjal motor V8 biturbo, nič manj zanimanja pa ni bilo tudi za novi terenec razreda X, ki je od letos že na voljo pri nas.